CAT   |   ESP   |   ENG  
dissabte, 21 d'abril de 2018  
Contacte  
 
Escola Univeer

Actualitat

Diàlegs Oberts de Teràpia Ocupacional: "Rehabilitació amb persones amb patología cardiaca"Ahir 30 de març es va dur a terme la tercera conferència-debat de Diàlegs en Teràpia Ocupacional d'aquest curs.

En aquesta ocasió vam abordar el tema de la rehabilitació amb persones amb patologia cardíaca, com un dels objectius del Pla de Salut 2020 de la Generalitat de Catalunya. Per a això vam comptar amb les experiències de professionals del Consorci Sanitari de Terrassa i de l'Hospital de Bellvitge de Barcelona.

En primer lloc, l'equip del CST va explicar l'experiència pilot que estan duent a terme amb aquesta població; el Dr. Antonio Sánchez, cap de cardiologia, va exposar l'impacte de la patologia cardíaca en la població de Terrassa i va defensar la importància de la rehabilitació en l'abordatge d'aquest problema de salut.

La Dra. Rosa García, infermera del programa de rehabilitació cardíaca, va explicar el paper de la infermera en la conscienciació sobre el control dels factors de risc.

La Sra. Yolanda Calero, fisioterapeuta del CST especialista en patologia de tòrax, va explicar detalladament les tres fases que componen el programa de rehabilitació cardíaca (intrahospitalària, ambulatòria i domiciliària) i l'entrenament a l'esforç que es duu a terme.

La Sra. María Miñana, terapeuta ocupacional del programa de rehabilitació de persones amb patologia cardíaca i respiratòria de l'Hospital de Bellvitge, va exposar l'aportació de la Teràpia Ocupacional a l'equip interdisciplinari; ens va explicar com les tècniques d'estalvi energètic aplicades a les activitats a la vida diària potencien la capacitat funcional de les persones i el seu benestar.

Per acabar, es va obrir un diàleg molt interessant entre tots els assistents que va posar en rellevància la importància d'aquest tipus de programes i la necessitat de realitzar abordatges interdisciplinaris i en coordinació amb els centres d'atenció primària.


Tornar >
Diàlegs Oberts de Teràpia Ocupacional: "Rehabilitació amb persones amb patología cardiaca"
 
C. DE LA RIBA, 90
08221 Terrassa • Telèfon 93 783 77 77